Zoeken op:



Auteurs / M / Mechtelly

Mechtelly (Nieuw-Nickerie, 9 januari 1935) is een Surinaams jeugdboekenschrijfster en dichteres. Mechtelly is het pseudoniem van Mechtelli Tjin-A-Sie.

Tjin-A-Sie werkte als kleuterleidster, cultureel werkster en medewerker van het Statistiekbureau. Mechtelly vervulde jarenlang bestuursfuncties in de Schrijversgroep '77. Zij debuteerde in 1973 met de dichtbundel "Akoeba", daarna schreef Mechtelly verschillende boeken voor de jeugd.

Bibliografie

Akoeba (1973)
Taal: Sranan Tongo
Broko den skotoe (1974)
(Doorbreek de barrières)
Taal: Sranan Tongo
Kors patoe (1975)
Taal: Sranan Tongo
Japi en Joewan (1977)
Taal: Nederlands
Bij de boer op bezoek (1978)
Taal: Nederlands
Het meisje uit Tapoeripa (1978)
Taal: Nederlands
Het aapje van Jaja (1982)
Taal: Nederlands
Emelina (1985)
Taal: Nederlands
Goud uit de grond (1986)
Taal: Nederlands
Mi afo (1988)
(Mijn voorouders)
Taal: Sranan Tongo
Amoi het Chinees meisje (1995)
Taal: Nederlands
Surina de moeder van de kontraktanten (1997)
Taal: Nederlands
Anomi de meesterzwemmer (1999)
Taal: Nederlands
De held en andere verhalen (1999)
Taal: Nederlands