Zoeken op:



Auteurs / R / Astrid Roemer

Astrid Heligonda Roemer (27 april 1947) is een Surinaams schrijfster.
In 1966 vertrok ze naar Nederland, maar ze keerde terug naar haar geboorteland om daar te werken als onderwijzeres. In 1975 vestigde zij zich opnieuw in Nederland. Van 2006 tot 2009 woonde zij weer opnieuw in haar geboorteland. In mei 2016 ontving zij als eerste auteur van Caraïbische oorsprong de P.C. Hooft-prijs.
Gebaseerd op Wikipedia

Bibliografie

Sasa; mijn actuele zijn (1970)
(onder het pseudoniem Zamani)
Taal: Nederlands
Neem mij terug Suriname (1974)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
De wereld heeft gezicht verloren (1975)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
Over de gekte van een vrouw (1982)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
Nergens ergens (1983)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
En wat dan nog?! (1985)
Taal: Nederlands
Noordzee Blues (1985)
Taal: Nederlands
Levenslang gedicht (1987)
Taal: Nederlands
Waarom zou je huilen mijn lieve, lieve... (1987)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
De achtentwintigste dag (1988)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
De orde van de dag (1988)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
Het spoor van de jakhals (1988)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
Alles wat gelukkig maakt (1989)
Taal: Nederlands
Oost West Holland Best (1989)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
Een naam voor de liefde (1990)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
Dichter bij mij schreeuw ik (1991)
Taal: Nederlands
Niets wat pijn doet (1993)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
Gewaagd leven (1996)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
Lijken op liefde (1997)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
Suriname (1997)
Taal: Nederlands
Was getekend (1998)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
Miauw (2001)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
Rosa (2001)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
Zolang ik leef ben ik niet dood (2004)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
Afnemend; 21 liefdesgedichten (2012)
Taal: Nederlands
Liefde in tijden van gebrek: memoires van een thuisloze (2016)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen
Een Dame, een Poes en een Kater (2016)
Taal: Nederlands
Olga en haar driekwartsmaten (2017)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen