Zoeken op:



Auteurs / S / Michaël Slory

Michaël Arnoldus Slory (Totness (4 augustus 1935) geldt als een van de belangrijkste dichters in het Sranan.

Bibliografie

Wakadron. Poëma gi Loemoemba (1961)
(Looptrom. Gedichten voor Loemoemba)
Taal: Sranan
Sarka (1961)
(Bittere strijd, onder pseudoniem "Asjantenoe Sangodare")
Taal: Sranan
Brieven aan de guerrilla (1968)
Taal: Nederlands
Brieven aan Ho Tsji Minh (1969)
Taal: Nederlands
Fraga mi wortoe. Powema. (1970)
(Laat mijn woorden klinken)
Taal: Sranan
Bonifoto (1971)
(Stad van Boni)
Taal: Sranan
Firi joesrefie (1971)
(Voel jezelf)
Taal: Sranan
Nengre-oema (1971)
(Negervrouw)
Taal: Sranan
Vietnam (1972)
Taal: Sranan
Lobisingi (1972)
Liefdesliederen
Taal: Sranan
Memre den dé (1973)
(Herdenk de dagen)
Taal: Sranan
Mi kondre sani (1975)
De dingen van mijn land
Taal: Sranan
Fri-kontren-sma (1975)
(Onafhankelijke mensen
Taal: Sranan
Wi e pusu a konfri go na fesi (1975)
(Wij stoten de bevrijding voorwaarts)
Taal: Sranan
A no mena, a no boboi, ma... (1979)
(Het is geen vertroetelen, het is geen wiegen, maar...)
Taal: Sranan
Kownubri de na en onigodo (1979)
(De kolibri is bij zijn honingraat)
Taal: Sranan
Wan njun dé broko (1979)
(Een nieuwe dag is aangebroken)
Taal: Sranan
Pikin aksi e fala bigi bon (1980)
(Een kleine bijl doet een grote boom vallen)
Taal: Sranan
Konten konten fu esrede nanga fu tamara (1981)
(Toekomst toekomst van gisteren en van morgen)
Taal: Sranan
Den prékiwroko fu wan kamoru (1982)
(Het gepredik van een lummel)
Taal: Sranan
Fresko, leri mi den tra odo (1984)
(Durf mij de andere spreekwoorden te leren)
Taal: Sranan
Efu na Kodyo Efu na Amba Efu na Romeo Efu na Julia Amir... nanga... (1985)
(Of het nou Kodyo is Of Amba Of Romeo Of Julia Liefde... en...)
Taal: Sranan
A no tru san mi e si drape? A no tru? (1986)
(Is het niet waar wat ik daar zie? Is het niet waar?)
Taal: Sranan
Poemas contra la agonía (1988)
(Gedichten tegen de angst/doodsstrijd)
Taal: Spaans
La rueda hacia el día (1989)
(Het wiel tegen de dag)
Taal: Spaans
Een andere weg (1991)
Taal: Nederlands
Ik zal zingen om de zon te laten opkomen (1991)
Taal: Nederlands, Sranan, Spaans | Meer info / Bestellen
Las chispas que tantean (1994)
Taal: Spaans
En nu voorgoed voor vriendschap (1996)
Taal: Nederlands
In de straten en in de bladeren (2000)
Taal: Nederlands
Waar wordt de lucht gemolken? (2003)
Taal: Nederlands
Torent een man hoog met zijn poëzie (2012)
Taal: Nederlands | Meer info / Bestellen