Zoeken op:Over Ons

Overzicht?
Gezien mijn interesse in literatuur met als onderwerp "Suriname", zocht ik op vele plaatsen naar interessante boeken. Ik zocht ook naar de minder bekende boeken en vergeten auteurs. Ik liep tegen het feit aan dat die nu juist moeilijk te vinden zijn, vooral als je niet van het bestaan van betreffend boek of auteur op de hoogte bent. Een behoefte aan een overzicht was geboren. Er bleek echter nog geen website met een naar volledigheid strevende lijst van auteurs en boeken. De reden voor mij om deze site te maken! Ondertussen ontdek ik regelmatig nieuwe boeken, die vermeld ik hier dan weer netjes.

Surinaamse literatuur
Wat is nu Surinaamse literatuur? Je kunt daar verschillende definities voor bedenken en ik heb voor deze site de volgende definitie gehanteerd: "Surinaamse literatuur is literatuur verschenen in boekvorm van in oorsprong Surinaamse schrijvers of van auteurs van niet-Surinaamse afkomst die Suriname als onderwerp hebben in een bepaald boek."
M.a.w. ik probeer alle boeken van Surinaamse schrijvers te vermelden, ongeacht het onderwerp. Van niet-Surinaamse schrijvers vermeld ik alleen de boeken die duidelijk Suriname als onderwerp hebben.

Rest mij u nog veel plezier te wensen met lezen en u te vragen mij te contacten als u fouten heeft ontdekt op de website. Uiteraard heb ik ook interesse in ontbrekende boeken of auteurs. Contact mij dan ook. Bij voorbaat dank.

William, uw beheerder